Group Policy Refresh Interval Loopback Processing Mode    

Alper YAZGAN 07 Ağustos 2015 0
Group Policy Refresh Interval Loopback Processing Mode    
  • Sumo

Refresh Interval

Refresh interval, kelime anlamı olarak yenileme aralığı anlamına gelir. Group policy konusundaki yenileme aralıkları, her ortama göre değişmekle beraber, varsayılan değerler ile çalışır. Sonradan bu değerler üzerinde oynama yapılabilir. Önemli notlarımızı vereim :

  • Computer Configuration ve User Configuration olarak ikiye ayrılır. Süreler her iki durum için aynıdır.
  • Varsayılan policy yenileme süresi 90 dakikadır.
  • Bilgisayarlar her açılıp kapandığında policyler otomatik olarak yenilenir.
  • Güncelleme hızı, 0 ile 45 gün arasında değiştirilebilir. Fakat 0 olarak verildiğinde, bilgisayarlar domain controllera 7 saniyede bir policy soracaklar ve network trafiğini boğacaklardır. Bu da içeride bir loop yaratacağından, büyük ağlar için önerilmez. Dolayısıyla, kısa aralıklarla policy refresh yapmak, önerilen bir durum değildir.
  • Bilgisayarlara uygulanan policylerde, yenileme süreleri bizim belirlediğimiz periyodlarda değişir. Üst limit 30 dakika olmakla beraber, refresh interval süresini 30 olarak belirlediğimizde, policy 0 ile 30 dakika içerisine rastgele bir dakika bularak, policyleri günceller.

İlk notumuzda, varsayılan değerin 90 dakika olduğunu söylemiştik. Ortamda 90 dakikada bir yenileme yapılmasını istemiyorsak, “Disable Refresh of Group Policy” kuralını devreye alarak, bu yenilemeyi kaldırabiliriz. Bu aşamada unutmamamız gereken, arka planda yürüyen bu işlemi devre dışı bıraktığımızda, yazılan policyler uygulanmayacaktır.

Loopback Processing

Bu ayarımız, farklı bilgisayarlarda aynı kullanıcı ile oturum açan personelimiz için kullanılabilir. Varsaylan olarak, ortamda User Configuration policysi varsa, kullanıcı bir başka bilgisayara gittiğinde, kedine uygulanan policyleri de yanında götürür.

Not : Bir kişiye uygulanan policy ile, oturum açtığı bilgisayara uygulanan policy arasında bir çakışma varsa, oturum açılan bilgisayara uygulanan policy, kullanıcıya uygulanan kuralı ezer.

Loopback processing yapıldığında, durum aşağıdaki şekilde gösterilmiştir :

s

Loopback processing uygulanmadığındad ise, varsayılan olarak, birinci durum geçerlidir. Kullanıcı, gittiği yere policyleri ile beraber gider. Çakışma söz konusu olduğunda, bilgisayara uygulanan policy, kullanıcıya ait policyleri ignore eder.

Özetle, refresh interval ve loopback processing hakkında bilgi sahibi olduk.

Yorum Bırak »